Ga naar de inhoud

Start Ups

100 dagen Kick-Start programma

Voor wie?

Voor ondernemers die net gestart zijn of die overwegen een eigen bedrijf op te gaan zetten.

Geef in 100 dagen en 10 persoonlijke coachgesprekken je eigen bedrijf een solide basis voor de perfecte kick-start van je eigen bedrijf. Ben je eenmaal uit de startblokken en ben je de moeilijke eerste periode doorgekomen, kijk dan ook eens naar de LIFT OFF Groeiformule [link naar groeiformule] om na de kickstart veilig verder te groeien.

Onderwerpen 100 dagen Kick-Start programma:
(tussen haakjes het aantal verwachte coachgesprekken)

1. Marketing en Sales (3)

Aan de hand van onder andere het Business Model Canvas werken we aan een goede doelgroepomschrijving, een inspirerende marktpropositie en de juiste kanalen en middelen om je product of dienst aan de markt kenbaar te maken.
Ik leer je enkele eenvoudige maar zeer effectieve salestechnieken om je product ook daadwerkelijk aan je doelgroep te kunnen verkopen.

2. Juridisch (1)

Elke ondernemer krijgt te maken met juridische aspecten. Denk aan de ondernemingsvorm die je kiest, een huurcontract, een verkooplicentie, een samenwerkingsovereenkomst, een overeenkomst van opdracht, specifieke wetgeving voor jouw product of dienst, AVG etc. Als je te lichtzinnig contracten ondertekent of wanneer je je niet goed indekt kan je dit duizenden en soms tienduizenden Euro’s kosten. Bedenk ook dat er mensen zijn in het bedrijfsleven die op ‘onfrisse wijze’ zaken doen en die in startende ondernemers een makkelijke prooi zien. Ik help je bij het doorspitten van de nodige juridische formaliteiten, waarschuw je voor valkuilen en breng je desgewenst met de juiste juristen in contact.

3. Financieel (2)

Denk aan de financiering van je bedrijf (eigen en/of vreemd vermogen), eventuele subsidies die je kunt krijgen, maar vooral aan je verdienmodel en de daarbij behorende realistische prognoses. Door het opstellen van financiële kpi’s leer ik je hoe je je bedrijf ‘op cijfers’ kan gaan sturen.

4. Administratie, boekhouding (2)

Elk bedrijf moet een degelijke administratie opzetten, bijhouden en bewaren. Wat wordt daaronder verstaan en hoe pak je dat aan? En hoe doe je de boekhouding? Alles helemaal zelf doen, of de spreekwoordelijke schoenendoos afgeven bij de boekhouder en hem alles uit laten zoeken? Of iets ertussenin? Ik geef je aan de hand van jouw specifieke situatie een goed advies (en de tools) hoe je een goede basis kunt leggen, van waaruit je later veilig door kunt groeien.

5. Specials (2)

Elk bedrijf is anders, zo ook dat van jou. Ik ruim daarom enkele gesprekken in om op uitdagingen in te gaan die specifiek met jou, jouw bedrijf en/of branche te maken hebben.