Ga naar de inhoud

Over LIFT OFF

Ik ben graag een groeiconsultant die resultaat voor u boekt. U zit bij mij niet in therapie (“wat dacht u er zelf van…?”) maar in een concreet start-, ontwikkel- of groeitraject (“hoe halen we volgende maand de omzettarget?”). Samen zoeken we uit waar het beter kan, stellen we strategische en uitdagende doelstellingen op en doen er alles aan die ook te gaan halen. Dat is waar het bij mijom draait. Ik bespaar bij u kosten en zorg voor meer omzet. Mijn insteek is dat u mijn tarief dubbel en dwars terugverdient.

Ik haal mijn competenties uit 35+ jaar werk- en ondernemerservaring:

  • Internationale ervaring in techniek en projectmanagement op een ingenieursbureau
  • Key-account- en Salesmanager met top500 tech-bedrijven als klant
  • Importeurschap, groothandel, detailhandel
  • Interim marketing- en salesmanagement bij productiebedrijven
  • Opzetten en leiden van een franchiseorganisatie in de zakelijke dienstverlening
  • MKB bedrijfsfinanciering
  • MKB consulting groeiondernemingen
  • Voorzitterschap van een ondernemersvereniging
  • Deelname aan overlegorganen en projectgroepen van het ministerie EZ en MKB-NL
  • Lid van meerdere grote netwerkorganisaties en netwerkbijeenkomsten

Wat ik belangrijk vind is ‘de mens achter de onderneming’. Hoe mooi het pand, hoe slim het plan en hoe innovatief de producten ook zijn, het zijn de medewerkers van een bedrijf die het moeten doen. Daarom zou elk bedrijf bewust aan competentiemanagement moeten doen. Competentiemanagement is het afstemmen van talenten van medewerkers op de strategische doelen van de organisaties.

Daarom geef ik met veel enthousiasme interactieve trainingen op het gebied van sales, communicatie en management.

Wat betekent LIFT OFF?

Vanaf mijn jeugd ben ik al gefascineerd door de ruimtevaart. In de nacht van 21 juli 1969 zat ik als 12 jarig jongetje dan ook ademloos te kijken hoe Neil Armstrong als eerste mens een stap op de maan zette. “That’s one small step for man, one giant leap for mankind” waren zijn onvergetelijke woorden.

Toen ik in begin 2000 bezig was mijn programma voor startende ondernemers op te zetten en ik naar een goede naam zocht, kwam ik al snel uit bij de ruimtevaart. “We have a lift off” is wat door de control room gemeld wordt als na het aftellen de raket / shuttle het lanceerplatform verlaat en ‘van de grond komt’. Een prachtige metafoor voor startende bedrijven: eerst een visie hebben (we moeten als mens meer over ons heelal weten), dan een missie formuleren (Kennedy: we willen de eerste mens op de maan zijn) en dan een strategie ontwikkelen om die missie te gaan halen (het Apollo-project). Onderzoek doen, voorbereiden, testen, trainen, berekenen, bijsturen, evalueren en ten slotte de grote sprong wagen. En na de lift off is het nog niet klaar: zitten we nog op koers, functioneert alles naar behoren, is er voldoende brandstof, halen we de deadlines? Allemaal aspecten die ook bij ondernemerschap thuis horen. Ik vind de naam LIFT OFF dus nog steeds mooi passen bij startende- en groeiondernemers. Voor alle ambitieuze ondernemers in Nederland zou ik de woorden van Neil Armstrong een kleine kwinkslag willen geven:

“It may not be a giant leap for mankind, but it sure is a big step for YOU!”